Επαναφέρετε τον ρυθμό της καρδιάς και ρυθμίστε τη συχνότητα του παλμού

Τέλος πάντων, ας επιστρέψουμε στο επείγον περιστατικό. Γιατί ένα πρόβλημα αρρυθμίας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ισχαιμικής προσβολής (εγκεφαλικό εγκεφαλικό επεισόδιο); Έχουμε δει ότι σε εκείνους που πάσχουν από κολπική μαρμαρυγή, η εκκένωση της καρδιάς από φλεβικό αίμα συμβαίνει με πιο αργό και πιο δύσκολο τρόπο από ό, τι σε υγιή άτομα.

Η συνέπεια αυτής της στασιμότητας είναι ο πιθανός σχηματισμός θρόμβων αίματος ή θρόμβων, οι οποίοι στη συνέχεια, μέσω της ροής του αίματος, μπορούν να ωθηθούν προς τις εγκεφαλικές αρτηρίες που προκαλούν ισχαιμία ή δημιουργώντας ένα μπλοκ που εμποδίζει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο. Ποια είναι τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου , που ορίζεται, σε αυτήν την περίπτωση, καρδιοεμβολικό;

Ας τα ανακεφαλαιώσουμε μαζί:

  • Μούδιασμα και απώλεια ευαισθησίας μιας πλευράς του σώματος .
  • Το ήμισυ του προσώπου που γίνεται “χαλάρωση” , που αναιμάζει, και αν το άτομο προσπαθεί να χαμογελάσει, ακολουθεί μια μομφή.
  • Σάλιο που κόλα από μια γωνία του στόματος?
  • Αδύνατο χέρι ή ολόκληρη πλευρά του σώματος, αδυναμία μετακίνησης των αντίστοιχων άκρων.
  • Δυσκολία στην ομιλία , σύγχυση και ακατανόητη ομιλία.
  • Σύγχυση του μυαλού , αδυναμία να καταλάβουμε τι λένε οι άλλοι.

Παρουσία τέτοιων συμπτωμάτων, είναι απαραίτητο να μην χάσετε χρόνο και να καλέσετε αμέσως στο 118 ή να πάτε πιο κοντά στη διάσωση έκτακτης ανάγκης . Στην πραγματικότητα, τα φάρμακα που βασίζονται στη θεραπεία θρομβολυτικά για τη διάλυση των θρόμβων του αίματος επιτρέποντας την αποκατάσταση της κυκλοφορίας σωστά – θα πρέπει να χορηγούνται σε μονάδα εγκεφαλικού επεισοδίου εντός τριών ωρών από την έναρξη των συμπτωμάτων .

Όχι μόνο εγκεφαλικά. Η κολπική μαρμαρυγή, με τον κίνδυνο σχηματισμού θρόμβων, στην πραγματικότητα, μπορεί να έχει άλλες σοβαρές συνέπειες. Για παράδειγμα, μπορεί να οδηγήσει σε πνευμονική εμβολή , που συμβαίνει όταν ο θρόμβος εμποδίζει τη ροή του αίματος στις αρτηρίες των πνευμόνων ή σε εμβολιασμούς αρτηριακών συσκευών με μη εισροή αίματος σε περιοχές και στα όργανα της κοιλιάς ή των περιοχών κάτω από το σώμα.

Όπως μαντέψατε, από τη στιγμή που η μαρμαρυγή Atrial μπορεί να αποτελεί παράγοντα κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου, εγκεφάλου και άλλων σημαντικών γεγονότων που έχουμε αναφέρει, δεν πρέπει να υποτιμάτε τα συμπτώματα αυτής της αρρυθμίας (εάν είστε) και γενικά να διατηρείτε υψηλό ο φύλακας σε σχέση με την κατάσταση της υγείας της καρδιάς μας. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι δοκιμές χρήσιμες για τη διάγνωση της κολπικής μαρμαρυγής.

ΗΚΓ και οι άλλες εξετάσεις που πρέπει να γίνουν 

Όσον αφορά τη διάγνωση της κολπικής μαρμαρυγής; Όπως ήταν αναμενόμενο, η πρώτη εξέταση που πρέπει να γίνει, και ακόμη και η πιο απλή, είναι το « ΗΚΓ » , δηλαδή τα « ηλεκτροκαρδιογραφήματα » , τα οποία μετρούν τη δραστηριότητά τους στην ηλεκτρική ενέργεια της καρδιάς. Ακόμη και ένα τεστ ανάπαυσης μπορεί ήδη να παρέχει ενδείξεις τυχόν ανωμαλιών του ρυθμού.

Το ΗΚΓ μπορεί να γίνει εργαλείο διάγνωσης ακόμη πιο ακριβές εάν εκτελεστεί υπό πίεση , με τη μέτρηση του φλεβοκομβικού ρυθμού ενώ περπατάτε σε διάδρομο διαδρόμου ή πετάτε με στάσιμο ποδήλατο. Υπάρχει ένας άλλος τύπος ΗΚΓ, οριζόμενος δυναμικά σύμφωνα με τον Holter, ο οποίος εκτελείται με την εφαρμογή στο θέμα εξετάζοντας έναν φορητό υπολογιστή ηλεκτροκαρδιογράφου (από καρπό ή βραχίονα), από φθορά κατά τη διάρκεια των 24-72 ωρών ενώ παίζετε τις κανονικές δραστηριότητες καθημερινά.

Στο τέλος της δοκιμής, οι αλλαγές στον καρδιακό ρυθμό σε ηρεμία και κατά τη διάρκεια της άσκησης, που καταγράφονται στη μνήμη της συσκευής, εξετάζονται από τον καρδιολόγο. Ανακαλύψτε τις Εγκαταστάσεις Υγείας πού να πραγματοποιήσετε το ηλεκτροκαρδιογράφημα:

Ηλεκτροκαρδιογράφημα

Άλλες δοκιμές χρήσιμες για τη διάγνωση αρρυθμιών και ειδικότερα της κολπικής μαρμαρυγής:

  • Στούντιο ενδοαυλική (ή ηλεκτροφυσιολογική) . Προέρχεται από έναν ειδικό για την εξέταση λίγο «επεμβατικό, το οποίο πραγματοποιείται εισάγοντας σε ένα αγγείο το αίμα, μέσω της βουβωνικής χώρας, μίνι ανιχνευτές που από εδώ έρχονται στην καρδιά και θα παρατηρήσουν τη δραστηριότητα ηλεκτρικής ενέργειας που παρέχει πληροφορίες για τυχόν ανωμαλίες. Αυτή η εξέταση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία.
  • Δοκιμή πρόκλησης . Σε αυτόν τον τύπο εξέτασης, χορηγούνται φάρμακα που μεταβάλλουν την καρδιακή δραστηριότητα με ελεγχόμενο τρόπο και έτσι τονίζουν μια πιθανή αρρυθμία, στην περίπτωση αυτή μια κολπική μαρμαρυγή.

Με τη διάγνωση της κολπικής μαρμαρυγής στο χέρι, η οποία περιλαμβάνει επίσης την αξιολόγηση του τύπου του ίδιου με βάση τα συμπτώματα και τη γενική κλινική εικόνα σας, τι μπορείτε να κάνετε;

Ή μάλλον, ποιες είναι οι καρδιολογικές θεραπείες και οι κανόνες της ζωής που πρέπει να ακολουθείτε για να διατηρήσετε τη διαταραχή υπό έλεγχο και να αποτρέψετε σοβαρές συνέπειες για την υγεία σας; Όπως θα ανακαλύψετε, η ζωή με κολπική μαρμαρυγή είναι απολύτως δυνατή , ήδη εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι δεν είναι πιο πιθανό από άλλους να υποστούν εγκεφαλικά επεισόδια ή άλλους τύπους δραματικών γεγονότων. Υπάρχουν ναρκωτικά, υπάρχει μια καρδιομετατροπή, υπάρχει καθετήρας αφαίρεσης. Ας δούμε τι φαίνεται περισσότερο στο δεύτερο του τύπου και τη σοβαρότητα της αρρυθμίας.

Ανακαλύψτε τις εγκαταστάσεις υγείας όπου μπορείτε να εκτελέσετε το δυναμικό ηλεκτροκαρδιογράφημα (σύμφωνα με τον Holter):

Ηλεκτροκαρδιογράφημα σύμφωνα με τον Holter

Κολπική μαρμαρυγή: φαρμακευτική θεραπεία και καρδιομετατροπή. Εάν έχετε διαγνωστεί με κολπική μαρμαυγή, είναι πολύ πιθανό ότι στον καρδιολόγο σας / η συνταγογράφησε επίσης το φάρμακο θεραπείας και έχετε παράσχει επίσης τις συμβουλές για τον τρόπο επεξεργασίας του τρόπου ζωής σας για να βοηθήσετε την καρδιά και να πάρετε ο σωστός ρυθμός. Οι πρώτες θεραπείες για αυτόν τον τύπο αρρυθμίας στοχεύουν στην επίτευξη δύο στόχων

Αποτροπή του σχηματισμού θρόμβων στο αίμα (θρόμβοι αίματος), στο χρόνο τους λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου και εμβολής και στη συνέχεια “scoagulare” το αίμα διατηρώντας τακτικά αρκετά υγρό.

Υπάρχει η ικανότητα διαχείρισης της μαρμαρυγής Atrial να έχει καλά αποτελέσματα και στα δύο μέτωπα μόνο με το φάρμακο θεραπείας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, συνταγογραφούνται αντιαρρυθμικά φάρμακα , τα οποία δρουν στους ηλεκτρολύτες (νάτριο, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο) που είναι υπεύθυνα για να επιτρέψουν την ηλεκτρική διέλευση μέσω της μεμβράνης των κυττάρων του σινοατριακού κόμβου, όπως:

  • Αντιαρρυθμικά της κατηγορίας I (A, B, C), που λειτουργούν μπλοκάροντας τα κανάλια νατρίου.
  • Αντιαρρυθμικά της κατηγορίας II ή βήτα-αποκλειστές, που δρουν επίσης στην πίεση, μειώνοντάς την.
  • Αντιαρρυθμικά της κατηγορίας III , που εμποδίζουν τα κανάλια του καλίου.
  • Αντιαρρυθμικά της κατηγορίας IV , ή αποκλειστές διαύλων ασβεστίου, που εμποδίζουν τα κανάλια ασβεστίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *