Πώς φροντίζετε την κολπική μαρμαρυγή;

Η καλύτερη θεραπεία για κολπική μαρμαρυγή είναι η αποκατάσταση και η διατήρηση του καρδιακού ρυθμού κανονικού . Για το σκοπό αυτό, υπάρχουν πολλές επιλογές, τόσο του τύπου φαρμάκου – πρόσληψη αντιαρρυθμικών μεταξύ των οποίων οι β-αποκλειστές και οι ανταγωνιστές του ποδοσφαίρου – δεν το κάνουν.

Ένα από τα καταδικασθέντα πιο αποτελεσματικά μη φαρμακολογικά είναι η ηλεκτρική ενέργεια καρδιοανάταξης, η οποία συνίσταται στην εφαρμογή μιας συσκευής που λειτουργεί ως απινιδωτής , ή παρέχει μια μικρή ηλεκτροπληξία ηλεκτρικής ενέργειας που έχει μειωθεί κατά κάποιο τρόπο, διορθώνοντας τον ρυθμό της καρδιάς.

Όταν η κολπική μαρμαρυγή γίνεται επικίνδυνη;

Μια άλλη μέθοδος που είναι πολύ αποτελεσματική είναι η καρδιοαβλαζόνη , η οποία πραγματοποιείται εισάγοντας έναν καθετήρα σε ένα αγγείο (συνήθως τοποθετημένο στην περιοχή της βουβωνικής χώρας) που γίνεται για να επιστρέψει στην καρδιά όπου καυτηριοποιεί το σημείο στο οποίο ελέγχει την μαρμαρυγή, ablandola ή διαγράφοντάς το.

Σε αυτές τις παρεμβάσεις πρέπει πάντα να συσχετίζεται το αντιπηκτικό της θεραπείας , το οποίο αποτρέπει το σχηματισμό θρόμβων στην καρδιά, μία από τις συνέπειες που είναι πιο σοβαρή της κολπικής μαρμαρυγής επειδή αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Το μεγαλύτερο μέρος των ατόμων με διάγνωση μαρμαρυγής Atrial, ζει μια ζωή όλων των φυσιολογικών , και ακόμη και όταν εμφανίζεται μια επίθεση, αυτό δεν είναι τόσο σοβαρό ώστε να οδηγήσει σε δραματικές συνέπειες. Ωστόσο, η μαρμαρυγή Atrial είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για τον εγκεφαλικό εγκεφαλικό επεισόδιο , ο οποίος μπορεί να είναι θανατηφόρος εάν δεν αναγνωριστεί και αντιμετωπιστεί εγκαίρως.

Για αυτόν τον λόγο, είναι απαραίτητο να διαγνωστεί και να αντιμετωπιστεί κατάλληλα η κολπική αρρυθμία με τρόπο που δεν σχηματίζει θρόμβους αίματος στην καρδιά, κάτι που μπορεί να καταλήξει στον εγκέφαλο των αρτηριών , στους πνεύμονες ή σε άλλες περιοχές του σώματος και να προκαλέσει εγκεφαλικό επεισόδιο και εμβολισμός.

Πόσους παλμούς έχετε με κολπική μαρμαρυγή;

Η κολπική μαρμαρυγή είναι μια αρρυθμία, συνεπώς συνεπάγεται, λόγω του ηλεκτρικού ρεύματος που προκαλεί βλάβη στο επίπεδο του κόλπου, μια μεταβολή της συχνότητας της καρδιακής παλμού με αύξηση των φυσιολογικών παλμών επίσης πολύ σημαντική. Θεωρούμε ότι ο κανόνας, και σε ηρεμία, η καρδιά χτυπά με ρυθμό περίπου 60-80 χτυπά το λεπτό, σε έναν ενήλικα.

Κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης καρδιακής αρρυθμίας και κολπικής μαρμαρυγής συγκεκριμένα, ειδικά τύπου παροξυσμικού, οι παλμοί θα ακολουθήσουν ο ένας τον άλλον με τρόπο ανεξέλεγκτο, ξεπερνώντας ακόμη και τα 100 ανά λεπτό . Μια μορφή ταχυκαρδίας πολύ έντονη που μπορεί να είναι περιστασιακή, αλλά και φως ενός σοβαρού καρδιακού προβλήματος για διερεύνηση.

Πώς να ξεπεράσετε μια επίθεση μαρμαρυγής Atrial στο σπίτι;  

Μερικές απλές στρατηγικές για να ηρεμήσουν την παλλόμενη καρδιά που επιταχύνθηκε κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης μαρμαρυγής Atrial παροξυσμική (αλλά τότε πρέπει να συνεχίσετε να πηγαίνετε στο γιατρό για τις εξετάσεις):

  • Αναπνεύστε βαθιά, με το διάφραγμα σας
  • Πίνετε δροσερό νερό , καθώς η κατάποση μικρών γουλιά μπορεί να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε τον καρδιακό σας παλμό
  • Έλα, κάνε μια μικρή αεροβική άσκηση
  • Αν μπορείτε, κάντε λίγο γιόγκα

Εξασκηθείτε σε αυτόνομη προπόνηση που θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε το σώμα και το μυαλό και να έχετε περισσότερο έλεγχο ακόμη και στην καρδιά και στη συχνότητα των παλμών. Φάτε υγιεινά τρόφιμα , φάτε ελαφριά γεύματα και αποφύγετε τον καφέ και το αλκοόλ

Απαγορεύεται το κάπνισμα (γενικά, προσπαθώντας να σταματήσετε, και όταν έξι επιτίθενται, αποφεύγει όλα τα τσιγάρα, ακόμα κι αν φαίνεται ότι μπορεί να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε). Πηγαίνετε από το γιατρό και υποβάλετε σε έναν επισκέπτη καρδιολόγο και ένα ΗΚΓ

Ποια είναι η σωστή διατροφή εάν πάσχετε από κολπική μαρμαρυγή;

Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να εστιάσετε σε τρόφιμα φίλους της καρδιάς για να βοηθήσετε τη μυϊκή καρδιά σας να διατηρήσει τον κατάλληλο ρυθμό, μεταξύ των οποίων:  Μπλε ψαριών, ξηρά φρούτα και άλλες τροφές πλούσιες σε οξέα λιπαρά ωμέγα 3. Φρούτα και λαχανικά πλούσια σε βιταμίνες, κάλιο, βήτα καροτένιο, όπως σπανάκι, chard, ραδίκι, μπρόκολο, καρότα, σπαράγγια και ντομάτες, βατόμουρα και φρούτα του δάσους

Ολοκληρωμένα δημητριακά μεταξύ των οποίων βρώμη. Επιπλέον: Ένα πρωινό που γεμίζει με φυτικές ίνες και πρωτεΐνες που καταναλώνουν δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηρό φρούτο, φυσικό γιαούρτι

Μειώστε την κατανάλωση αλατιού καθημερινά. Μειώστε το φαγητό πολύ πλούσιο σε λιπαρά κορεσμένα και συντηρητικά (συμπεριλαμβανομένου του κρέατος σε κονσέρβες και σαλάμι) και των ακεραίων γαλακτοκομικών προϊόντων, των τηγανητών και των σάλτσες λίπους όπως η μαγιονέζα ή η σάλτσα

Μειώστε την καφεΐνη . Αντικαταστήστε τον καφέ σας με το πράσινο τσάι ή το ποτό του κριθαριού. Περιορίστε τις μερίδες , αν υπάρχει, να έχετε περισσότερα ελαφριά γεύματα την ημέρα. Πίνετε πολύ νερό . Ακόμη και η αφυδάτωση είναι άσχημη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *