Λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος

Αυτό είναι η μόλυνση του ουροποιητικού συστήματος; Αυτή είναι η πιο κοινή βακτηριακή φλεγμονή του ουροποιητικού συστήματος. Αυτή η μόλυνση θα συμβεί τη στιγμή κατά την οποία τα βακτήρια εισέρχονται στην ουροδόχο κύστη ή στα νεφρά, πολλαπλασιάζοντας τα ούρα. Εάν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στην ουροδόχο κύστη και στα νεφρά. Συμπτώματα λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος

Υπάρχουν πολλά συμπτώματα που χαρακτηρίζουν αυτόν τον τύπο μόλυνσης, μερικά από αυτά είναι:

  • Πρέπει να ουρήσετε με μεγαλύτερη συχνότητα σε σύγκριση με το κανονικό -.
  • Πόνος ή κάψιμο κατά την ούρηση
  • Ακράτεια, αιματηρά ή μυρωδιά ούρα
  • Ελαφρός πυρετός , ιδρώτας ή ρίγη
  • Πόνος στην πλευρά, την κοιλιά ή την πυελική περιοχή
  • Κούραση

Ποιες είναι οι αιτίες λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος;

Υπάρχουν πολλές αιτίες στην προέλευση μιας λοίμωξης. Μερικά από αυτά είναι :

  • Ένας νέος σεξουαλικός σύντροφος ή πολλοί σύντροφοι
  • Αναφορές σεξουαλικά πιο συχνά
  • Διαβήτης, υπολογισμοί νεφρών ή κάποιο πρόβλημα που είναι ότι η κύστη δεν αδειάζει εντελώς
  • Η εγκυμοσύνη, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης
  • Κράτηση ούρων για πολύ καιρό

Μπορείτε να αποτρέψετε ;

Δεν υπάρχει ανθεκτική μέθοδος για την πρόληψη αυτής της μόλυνσης, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες να την πάρετε:

  • Πίνοντας από 6 έως 8 ποτήρια νερό την ημέρα
  • Εξαλείψτε τα εκλεπτυσμένα στοιχεία, τη ζάχαρη, το αλκοόλ και την καφεΐνη
  • Πάρτε βιταμίνη C και ψευδάργυρο
  • Ούρηση πριν και μετά από μια σεξουαλική αναφορά
  • Αποφύγετε τη στενή χρήση παντελονιών
  • Ούρηση όταν αισθάνεται την ανάγκη και αδειάστε εντελώς την κύστη

Θεραπείες για τη μόλυνση του ουροποιητικού συστήματος

Για τη θεραπεία της λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος χρησιμοποιείτε αντιβιοτικά, φάρμακα που περιέχουν τα βακτήρια. Ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει μία δόση αντιβιοτικών εντός αρκετών ημερών και είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τα συμπτώματά του, ακόμη και αν τα συμπτώματα έχουν εξαφανιστεί, καθώς η μόλυνση θα μπορούσε να επιστρέψει. Επιπλέον, μπορείτε να συνταγογραφήσετε το Pyridium κατά τη θεραπεία της λοίμωξης, το οποίο μετριάζει τον πόνο κατά τη διάρκεια της ούρησης

Η ουροποιητική οδός αποτελείται από νεφρά, ουρητήρες, ουροδόχο κύστη και ουρήθρα. Η « λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος είναι μια λοίμωξη που προκαλείται από παθογόνους μικροοργανισμούς (για παράδειγμα, βακτήρια, μύκητες ή παράσιτα) σε οποιαδήποτε από τις δομές που αποτελούν το ουροποιητικό σύστημα.

Ωστόσο, αυτός είναι ένας ορισμός ευρύς των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Πολλοί συγγραφείς προτιμούν να χρησιμοποιούν όρους πιο συγκεκριμένους για τον εντοπισμό της λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος της δομής του τμήματος στο παιχνίδι, όπως ουρηθρίτιδα (μόλυνση της ουρήθρας), κυστίτιδα (μόλυνση της ουροδόχου κύστης), μόλυνση του ουρητήρα και πυελονεφρίτιδα ( λοίμωξη των νεφρών ).

Άλλες δομές που συνδέονται με το ουροποιητικό σύστημα ή έχουν στενή ανατομική οδοντική οδό (για παράδειγμα, προστάτης, επιδιδυμία και κόλπος) περιλαμβάνονται μερικές φορές στη διάγνωση επειδή μπορεί να προκαλέσει ή να εμπλακεί σε λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Τεχνικά, υπάρχουν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και στη συνέχεια θα αναφερθούν εν συντομία σε αυτό το άρθρο.

Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος είναι συχνές ειδικά στις γυναίκες σε σύγκριση με τους άνδρες. Ακόμα και αν ορισμένες μολύνσεις δεν εντοπιστούν, η μόλυνση του ουροποιητικού συστήματος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα που κυμαίνονται από δυσουρία (πόνος ή / και κάψιμο κατά την ούρηση) έως βλάβη του οργάνου και ακόμη και του θανάτου.

Τι είναι μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος

Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος είναι λοιμώξεις της ουρήθρας, της ουροδόχου κύστης, των ουρητήρων ή των νεφρών, οι οποίες αποτελούν τις οδούς ούρων. Το βακτήριο Escherichia coli προκαλεί την πλειονότητα των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, αλλά πολλά άλλα βακτήρια, μύκητες και παράσιτα μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τη μόλυνση σε σύγκριση με τους άνδρες, πιθανώς λόγω της διαφορετικής ανατομίας της πυέλου. Άλλοι παράγοντες κινδύνου για λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος είναι όλες οι καταστάσεις που μπορεί να εμποδίσουν τη ροή των ούρων, ειδικά στον άνθρωπο.

Τα νεφρά είναι τα όργανα που παράγουν περίπου 1,5 λίτρα ούρων ημερησίως με τη δική τους δραστηριότητα και έχουν τη λειτουργία να βοηθούν στη διατήρηση των ηλεκτρολυτών και των υγρών (για παράδειγμα, κάλιο, νάτριο, νερό) σε ισορροπία, βοηθώντας στην απομάκρυνση των προϊόντων απόβλητα (ουρία) και παράγοντας μια ορμόνη που βοηθά στο σχηματισμό κόκκινων κόκκων.

Εάν τα νεφρά έχουν υποστεί βλάβη ή καταστρέφονται από λοιμώξεις, αυτές οι ζωτικές λειτουργίες μπορεί να καταστραφούν ή να χαθούν. Ενώ ορισμένοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η μόλυνση του ουροποιητικού συστήματος δεν μεταδίδεται από άτομο σε άτομο, άλλοι ερευνητές αμφισβητούν αυτόν τον ισχυρισμό, υποστηρίζοντας ότι είναι μεταδοτικοί.

Δεν υπάρχει αμφιβολία για το γεγονός ότι η μόλυνση του ουροποιητικού συστήματος μπορεί να προκληθεί από ασθένειες που μεταδίδουν σεξουαλικά. ορισμένες μολύνσεις (γονόρροια, χλαμύδια) μεταδίδονται εύκολα μεταξύ των σεξουαλικών συντρόφων και είναι πολύ μεταδοτικές. Συμπτώματα και σημεία λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *